Община Момчилград организира поход до връх Мусала

Община Момчилград организира за любителите на туризма двудневен поход до връх Мусала в планината Рила на 13 и 14 октомври. Спортната проява е традиционна и е включена в спортния календар на общината.
Мусала е най-високият планински връх в България и на целия Балкански полуостров. Надморската му височина е 2925,4 m, измерена от равнището на пристанище Варна. Той е по-висок с 8 m от връх Митикас в планината Олимп (Гърция) и с 11 m от връх Вихрен в планината Пирин.
Походът е с маршрут Момчилград – к. к. Боровец – връх Мусала и обратно. Тръгване с автобус на 13 октомври в 6.45 часа от автогара Момчилград до к. к. Боровец. Оттам следва пешеходен преход по Мусаленската пътека, която отвежда до хижа Мусала за около 4,5 часа. Нощувка и вечеря в хижа Мусала. На следващият ден пешеходен преход от х. Мусала до заслон Ледено езеро и връх Мусала за около 2,5 ч. и връщане обратно до автобуса в к. к. Боровец около 6 часа.
Условията за участие в похода са желаещите да се включат в него да са физически здрави и да бъдат екипирани с подходящи за зимния сезон и планинските условия спортни дрехи и туристически обувки.
За допълнителна информация и записвания за участие до 9 октомври на тел. 0889993385 – Исмет Ахмед /Специалист „Спорт и младежки дейности“/. Автобусният превоз се осигурява от община Момчилград, съобразно броя на записаните участници в посочения срок.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос