Сунай Хасан и Филиз Хюсменова се срещнаха с нашенци в Антверпен

Написано от editor на .

Поредица от срещи с нашенци, живеещи в Белгия, проведоха кметът на община Момчилград Сунай Хасан и и заместник председател на ЦС на ДПС и водач на евролистата на партията Филиз Хюсменова. Двамата посетиха Антверпен, където има компактна общност на емигранти от района на Момчилградско и Кърджалийско. Десетки нашенци дойдоха на срещата, която се проведе в кафе "Балкан". То е собственост на момчилградчанина Ерол Осман и на Гюнай Юмер от село Мост.
"Въпреки, че са далеч от родния край, тези хора живеят с проблемите на региона и живо се интересуват от това какво се случва в него и какви проекти се реализират", заяви Сунай Хасан. При разговорите станало ясно, че ако преди 15-20 години нашенци са работели като наемници, повечето от тях вече развиват успешен бизнес в Белгия. Пример за това са собствениците на "Балкан", които имат кафенета и в градовете Брюксел и Гент.
Филиз Хюсменова увери присъстващите на срещата, че винаги могат да разчитат на подкрепа от евродепутатите от ДПС. Евродепутатката подари живо цвете на съпругата на Ерол Осман.

Публикувано в Новини

Печат