Такса "смет" в Момчилград остава без промяна

Без промяна остана такса "Твърди битови отпадъци" в община Момчилград през 2019 година. Това решиха на последното си заседание за тази година общинските съветници. Предложението беше направено от кмета на общината Сунай Хасан.

"Разчетите показват, че ще успеем да се справим без да повишаваме такса смет. Политиката на екипа ми е да не натоварваме финансово жителите на общината", аргументира се Сунай Хасан. Той допълни, че през следващата година в общината ще бъдат направени стъпки за подобряване на екологията като започне въвеждането на разделно събиране на тпадъците. За да се случи това общинските съветници решиха да се закупят камион за сметосъбиране и сметоизвозване, 100 нови контейнера тип "Бобър", както и 24 подземни контейнера. 100-те контейнера ще бъдат разпределени в града по-големите населени места на общината. Подземните контейнери ще се монгират на 8 точки в централната градска част.
Средствата за закупуването на камиона и контейнерите ще бъдат взети от отчисленията, които община Момчилград прави в Регионалната инспекция по околна среда. Парите от тази сметка по закон могат да бъдат използвани само за екология.
"Целта е да намалим максимално количеството на депонирани твърди битови отпадъци. По тозин начин ще бъдат намалени и отчисленията, които правим към РИОСВ", заяви Сунай Хасан.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос