Момчилград отбеляза тържествено Националния празник

Националният празник на Република България - 3-ти март, беше отбелязан тържествено в Момчилград. Церемонията започна с поднасяне на венци и цветя пред мемориала "Костницата" в центъра на града и с издигане на националния трибагреник под звуците на химна. 

На тържеството присъстваха много ученици, момчилградчани, гости на града, общински съветници, представители на общинска администрация, кметове на населени места, неправителствени организации и други.
Преди началото на тържеството деца закичиха присъстващите с мартеници.
"Още преди Освобождението един велик българин - Васил Левски, начерта посоката, която следваме и днес – да изградим чиста и свята република и да бъдем равни с другите европейски народи. Затова днес е важно да намерим съгласието и да се обединим около нещата, които ще ни помогнат заедно да работим за модерна и просперираща България", заяви в словото си кметът на общината Сунай Хасан.
Тържеството продължи с много песни и танци, подготвени от децата в Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс - Момчилград и ученици от ОУ "Д-р Петър Берон".

DSC 0239

DSC 0252

DSC 0275

DSC 0283

DSC 0285

DSC 0297

DSC 0299

DSC 0301

DSC 0309

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос