Над 100 чувала със смет събраха доброволци в Момчилград

Над 100 чувала със смет бяха събрани по време на голямото пролетно чистене на района около бившата хижа край Момчилград. Инициативата за акцията беше на местната младежка организация ДПС. На призива да се почисти любимото място на момчилградчани се отзоваха около 50 жители на града, сред които и много ученици. Най-активни в акцията бяха обитателите на Центъра на санстаняване от семеен тип "Вяра и надежда" в Момчилград. В почистването се включиха също кметът на общината Сунай Хасан и група общински служители. Към доброволците се присъедини и кърджалийският общински съветник Кадир Мустафов.
Доброволците се разделиха на 6 групи и чистиха повече от 2 часа натрупалите се през зимата пластмасови бутилки, найлонови торби, опаковки, хартии.
"Радвам се, че се отзовахте на призива ни и се включихте в почистването. Искам да благодаря и на кмета на Момчилград и на екипа му, които осигуриха ръкавици чували и извозването на събраните отпадъци", заяви председателят на младежката структура на ДПС Ерсин Юмер
"Благодаря на всички, които се включиха в акцията на младежкото ДПС. Вие показвате, че не сте безразлични към природата и Момчилград. Готови сме да подкрепим и да помогнем за реализирането всяка подобна инициатива на млади хора", обърна се към доброволците Сунай Хасан.
След приключването на акцията по почистване участниците в нея получиха пица и безалкохолни напитки, осигурени от община Момчилград.

DSC 0381

DSC 0384

DSC 0388

DSC 0391

DSC 0393

DSC 0411

DSC 0417

DSC 0456

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос