Над 100 тенисисти мериха сили на национален турнир в Момчилград

Написано от editor на .

Над 100 състезатели по тенис на маса от цяла България се включиха във финалното състезание "Ученически игри 2019", което се проведе през уикенда в Момчилград. В надпреварата участваха над 20 отбора, победители в зоналните кръгове по места. В състезанието се включиха момичета и момчета във възрастова група 5-7 клас.
Отборът на Ардино стана шампион в напреварата при момичетата. При момчетата за първото място се пребори отбора на Дупница.
Спортната проява беше съчетана с посещение на светилището на Орфей край село Татул. Пътуването беше организирано от община Момчилград и от него се възползваха повечето участници в състезанието.
Състезатели и треньори останаха изключително доволни от домакинството на Момчилград. От Регионалното управление на образованието в Кърджали също дадоха отлична оценка за организацията на проявата.
"Благодаря на всички за участието. Винаги сте добре дошли в Момчилград", заяви президентът на СКТМ "Родопи" Ерсин Юмер при награждаването на победителите.
"Момчилград се утвърди като основен център за състезанията по тенис на маса в национален мащаб. Това е естествено, защото местната школа е изключително силна. Развитието на спорта е сред приоритетите на екипа ни, а и всеки момчилградчанин е свързан пряко или косвено с тениса на маса. В този смисъл е съвсем естествено да бъдем домакини както на ученически, така и на международни състезания, още повече че спортната база на Момчилград е на отлично ниво", заяви кметът на общината Сунай Хасан.
IMG 4314484433c72386699560d65f74871e V
IMG e682c68b7152784af571ee21061cfec5 V

Публикувано в Новини

Печат