Нов сондажен кладенец спасява от безводие 360 души

Написано от editor на .

Нов сондажен кладенец спаси от безводие трите махали на момчилградското село Вряло, където живеят 360 души. Заради недостига на вода през последните години в населеното място имаше въведен режим. Причината е, че заради засушаването през последните години стария кладенец се е изчерпал напълно.За да разреши проблема с безводието община Момчилград извърши нов сондаж. Той е на 30 метра от стария и е на дълбочина 102 метра. Водата се черпи със сондажна помпа, а дебитът е 3 кубически метра на час и се събира в резервоар.

"Нямаше как да допуснем в 21 век цяло село да остане без водоснабдяване. Положихме усилия и въпреки, че в района на Вряло липсва голям водоизточник, успяхме да намерим решение на проблема. Стремежът ни е община Момчилград да се развива балансирано и не подценяваме дори най-малките населени места", заяви кметът на общината Сунай Хасан. Като пример той посочи допълнителни водоснабдявания за селата Татул и част от Багрянка, по които се работи.
"Решаваме проблеми, свързани с бита на хората, които във вътрешността на страната не съществуват. За някои хора, попаднали случайно в политиката, може да прозвучи странно, но нещата в община Момчилград се случват въпреки отпускарския сезон. Екипът ни има сериозно отношение към проблемите на хората и отсъствието в даден момент не означава, че нещата са оставени без контрол", коментира Сунай Хасан.

Публикувано в Новини

Печат