Момчилград има двама нови почетни граждани

Двама нови почетни граждани има Момчилград. На тържествена сесия общинските съветници гласуваха единодушно званието да бъде присъдено на световните шампиони по плуване Петър Стойчев и по вдигане на тежести Федаил Гюлер. И двамата са родени в Момчилград. Номинациите бяха направени от кмета на общината Сунай Хасан и от председателят на общинския съвет Юмер Юсеин. Мотивите бяха, че и двамата са прославили Момчилград и България по света със спортните си достижения.
Съветниците взеха и друго решение на тържествената сесия - залите за тенис на маса на СКТМ "Родопи" да носят имената на известния треньор по тенис на маса Хасан Ходжаоглу и на единствената българка, станала европейски шампион в същия спорт Даниела Гергелчева.
В самото начало на тържествената сесия на подиума се качиха млади спортисти от Момчилград, които през тази година постигнаха успехи на различни национални първенства. Награди получиха малките тенисисти от СКТМ "Родопи" и състезателките по вдигане на тежести. Заедно с младите спортисти поздравления и аплодисменти получиха и треньорите им Мелиса Хикмет и Валентин Гемеджиев.
DSC 0021
DSC 0026
DSC 0033

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос