10 000 пяха с Николина Чакърдъкова и Азис в Момчилград

Написано от editor на .

10 000 души пяха с една от най-обичаните фолклорни изпълнителки Николина Чакърдъкова и мега звездата на поп-фолка Азис на стадиона в Момчилград в събота вечер. С грандиозния концерт завърши 10-та международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Официални гости на проявата бяха Хасан Азис, заместник председател на ДПС и кмет на община Кърджали, депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов, Хасан Йозтюрк, почетен гражданин на Момчилград и председател на сдружението на момчилградчани в Бурса, Ердинч Хайрула, член на ЦОП на ДПС, Мухарем Сюлейманоглу, брат на Наим Сюлейманоглу и други.
"Ние пазим традициите и духа на Момчилград. Ние помним. Не случайно само преди два дни ние открихме паметник на най-именития момчилградчанин Наим Сюлейманоглу. Направихме го, за да се помни, че именно оттук тръгна най-силния мъж на всички времена и покори цялата планета. Наим никога не забрави родния край. Той винаги си остана момчилградчанин. Защото да си момчилградчанин е благословия. Аз знам, че всеки, свързан по някакъв начин с Момчилград се чувства специален. И има защо. Всички ние, които сме живели в този край, дори за кратко, си оставаме духом тук, независимо къде се намира домът ни в момента. Това е така, защото ние носим Момчилград винаги в сърцето си", заяви в приветствието си към присъстващите кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Поздрав към Момчилградчани отправи и Хасан Йозтюрк, който заяви, че винаги с удоволствие се завръща в родния си край. Хасан Азис определи традицията да се провежда международната среща на момчилградчани като уникална.
"Днес Момчилград е столицата на Европа", обяви Хасан Азис.
Много емоции и танци съпроводиха изпълненията на Николина Чакърдъкова. Заедно с нея пя и дъщеря й Мария. След фолклорния концерт последва лазерно шоу, което пренесе публиката във извънземни светове чрез светлина, звук и 3D ефекти.
Истински фурор сред изпълнилата стадиона публика предизвика появата на Азис на сцената. Поп-фолк звездата изпълни нови хитове и свои популярни песни. На два пъти Азис слезе от сцената и позволи на стотици свои фенове да си направят селфита с него. Вечерта завърши с пищна заря.
DSC 0014
DSC 0024
DSC 0048
DSC 0059
DSC 0094
DSC 0106
DSC 0118
DSC 0120
DSC 0145
DSC 0168
DSC 0170
DSC 0200
DSC 0238

Публикувано в Новини

Печат