15 000 участваха в заключителната вечер на международната среща на момчилградчани/видео/

Около 15 000 души участваха в тържествения концерт, с който беше закрита 13-ата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". Стадионът беше препълнен от жители и гости на града, дошли да се насладят на изпълнителите. Първи на сцената излязоха формацията "Танцът на вятъра" от Стара Загора, които повишиха рязко настроението на публиката. След тях пя попфолк изпълнителят Неджи Закиров.
Последваха поздрави от официалните гости на концерта. На сцената се качиха д-р инж. Хасан Азис, заместник-председател на УС на НСОРБ и кмет на община Кърджали, Мукаддес Наблант, заместник-председател на Народното събрание, Адлен Шефкед, народен представител от ДПС, Ресми Мурад, бивш кмет на Община Ардино, Хасан Йозтюрк, председател на Сдружението на момчилградчани в Бурса, Р. Турция, Йондер Мюмюн, кмет на побратимената община Ясмос, Р Гърция, Ибрахим Топрак, заместник-председател на Румелийските федерация в Бурса, Хюсеин Юнал, заместик-кмет на побратимената община Борнова.
"Момчилград е не просто съчетание от букви. Момчилград е дом на детските спомени, на онези приятелства, които продължават цял живот, олицетворение на любовта към семейството и хората, които обичате. Не е важно колко голям е един град, а какъв заряд носи в себе си и колко щастие може да побере. Момчилград зарежда хората с енергия и сила. Той е жив организъм и е жив благодарение на всички, които всеки ден дават част от себе си за този неповторим микроклимат. Реверансът ми е към всеки, който прави това местенце по-приятно, по-приветлино и по-космополитно. Хората са сърцето и душата на един град", заяви пред множеството кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Тя допълни, че има огромна отговорност към всеки един от жителите на общината и това се усеща с всеки решен проблем, преодоляно препятствие и предизвикателство в името на по-доброто бъдеще.
"Белият щъркел е известен с това, че се нарича патриота. Всяка година изминава десетки хиляди километри, за да се върне на своето малко гнездо. Няма как да не кажем, че момчилградчани, кърджалийци, всички ние, които сме тук днес - няма сила, която да ни спре да изминем тези десетки хиляди километри, за да дойдем до онова гнездо, от което сме тръгнали", заяви в приветствието си д-р инж. Хасан Азис.
След официалната част на вечерта на сцената се качи мегазвездата от Турция Гюлбен Ерген, която взриви публиката. В продължение на повече от час хиляди пяха заедно с изпълнителката.
Вечерта завърши с лазерно шоу. В небето над стадиона бяха издигнати 100 дрона, които оформяха различни фигури. На финала в небето беше изписано името на Момчилград.

Линк към видеото: 15 000 участваха в заключителната вечер на международната среща на момчилградчани

DSC 0034

DSC 0040

DSC 0048

DSC 0070

DSC 0078

DSC 0096

IMG 0936

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос