В Момчилград беше финалът на Международната колоездачна Обиколка на България

Написано от editor на .

Украинецът Кирило Царенко от италианския отбор "Галина Екотек Лукини" спечели 69-ото издание на международната колоездачна Обиколка на България, която приключи в Момчилград. В отборното класиране победител стана "Галина Екотек Лукини".
В най-дългия пети последен етап от Чипран до Момчилград победител стана полякът Симон Ракита от "Востер". Той измина дистанцията от 159 километра за 4:09.59 часа и така заслужи жълтата фланелка. Ракита беше награден от кмета на община Момчилград Илкнур Кязим.
"За нас е изключителна чест да ви посрещнем в Момчилград и да бъдем част от 69-ото издание на Международната колоездачна обиколка на България. Особено сме горди, че именити спортисти от цял свят ще имат възможността да се докоснат до красотите на Момчилград и Източните Родопи. Ръководството на Община Момчилград винаги си е поставяло за цел да организира и провежда спортни събития от такъв мащаб. Вярвам, че Международната колоездачна обиколка ще развие допълнително спортния туризъм и ще бъде в допълнителна подкрепа на местния туристически бранш", заяви по време на церемонията Илкнур Кязим. Тя допълни, че от години Община Момчилград съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра за обществена подкрепа организира обучение на малки велосипедисти, които в продължение на месец се учат на безопасно каране на колело. Традиционно през месец юни се организира и велопоход от Момчилград до археологическия комплекс "Татул".
"Вярвам, че Международната колоездачна обиколка ще мотивира повече хора да използват велосипед, а Момчилград ще се утвърди като традиционен партньор", каза още Илкнур Кязим.

Публикувано в Новини

Печат