Цветя за най-възрастната учителка в Момчилград

Букет с цветя и благодарности получи най-възрастната учителка в Момчилград - 93-годишната Павлина Чилингирова. Тя беше посетена в дома й от кмета на общината Илкнур Кязим и ресорния заместник-кмет Гюлюзар Исмаил, а поводът стана Международния ден на учителя. Павлина Чилингирова е отдала близо половин век на обучението и възпитанието на няколко поколения ученици. Професионалният й път започва от град Габрово. След това работи в Крумовград и в Момчилград. 15 години преподава изобразително изкуство в най-голямото момчилградско училище СУ "Н. Й. Вапцаров".
"За мен беше изключително удоволствие да разговарям с г-жа Чилингирова. Хора като нея, отдали целия си живот на просвещението, са пример за всеотдайност и отговорност", заяви Илкнур Кязим. По време на срещата най-възрастната учителка в Момчилград, която е преподавала на няколко поколения, разказа за отминалите години. Павлина Чилингирова помни поименно свои изявени ученици, с някои от които все още поддържа контакт.
"Пожелавам на всички учители да бъдат здрави и да имат мъдростта и признанието, което има г-жа Чилингирова. Нека пазят традициите на българското образование и да променят света  към по-добро", каза още Илкнур Кязим.

2022 10 05 11 12 31 493

 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос