Грейна празничната елха на Момчилград /Видео/

Светлините на коледната елха в Момчилград бяха запалени на специално тържество в петък вечер. Грейването на празничното дръвче беше предшествано от спектакъл, който бяха подготвили възпитаници на Цeнтъра за подкрепа и личностно развитие - Обединен детски комплекс. Много настроение създадоха на многобройната публика песните и танците, които бяха представени на откритата сцена в градския парк "Нури Адалъ". Специални гости за празника бяха Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха на най-малките момчилградчани лакомства. Деца и родители, дошли на тържеството отброиха от 10 до 1 в обратен ред и празничното дръвче грейна в светлина.
"Коледа и Нова година са споделяни празници. Ние в община Момчилград споделяме всички празници. Заедно сядаме на софрата и на Великден, и на Коледа, на Рамазан Байрам, и на Курбан Байрам. Отброяваме последните дни на 2022 година и си правим равносметка на успехите и несгодите. Изминава една година, съпътствана от много кризи. Но въпреки проблемите, община Момчилград продължава да се развива с бързи темпове, за да стане по-красиво и приветливо място за живот. Всичко това го постигаме заедно", заяви в приветствието си кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Тя допълни, че общинска администрация се е постарала да направи така, че магията на празниците да докосне всеки един от жителите на общината. 
Новост за Момчилград тази година е коледно-новогодишния базар в центъра на града. На него от 12 декември до 5 януари местни търговци и производители ще представят вкусни изкушения и ръчно изработени коледни подаръци и сувенири. 
Коледно-новогодишната програма, подготвена от община Момчилград тази година, включва концерт на местни състави към читалище „Нов живот” и ОДК - Момчилград, които ще излязат на сцената на читалище „Нов живот” на 21 декември от 17.30 часа. Музикална програма е предвидена и на 30 и 31 декември. В предпоследния ден на 2022 г. в градския парк ще пее попфолк певицата Димана. Концертът е предвиден от 19.00 часа. В новогодишната нощ много настроение ще създаде диджей Петьо Христов. Празничната програма ще започне в 22.00 часа, а за присъстващите ще бъде осигурено безплатно греяно вино от Община Момчилград. Първите минути на 2023 година ще бъдат посрещнати с традиционно хоро и изпълнения на фолклорния певец от Момчилград Филип Синапов. В празничната нощ е предвидена и заря.

Линк към видео от тържественото запалване на светлините на коледната елха

2022 12 02 19 59 41 063

 

2022 12 02 19 58 32 589

 

2022 12 02 19 55 33 585

 
 
 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос