В Момчилград над 2 000 души се събрана на ифтар в Нощта Кадир

Написано от editor на .

Над 2000 души се събраха на централния площад в Момчилград на благотворителна вечеря - ифтар в Нощта Кадир от свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Проявата се организира от почетния гражданин Фуат Гювен и с подкрепата на Община Момчилград и Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса, Република Турция. Гости на събитието бяха народните представители в 49-ото Народно събрание Елван Гюркаш, Байрам Байрам и Адлен Шефкед, почетните граждани на Момчилград Фуат Гювен и Хасан Ходжаоглу, гости от Република Турция. Провеждането на ифтар в нощта Кадир е традиция за Момчилград. Благотворителната вечеря се организира повече от десетилетие в центъра на града.
"Момчилградчани винаги са били пример за това как хората могат да бъдат задружни и в радостни, и в трудни моменти. Тази вечер е поредното доказателство за това. Пожелавам си винаги да бъдем заедно, защото така сме по-силни", заяви депутатът от ДПС Елван Гюркаш.
"Щастлива съм, че толкова много хора - и мюсюлмани, и християни се събрахме на една трапеза тази вечер. Нощта Кадир е най-свещената за нас мюсюлманите. Няма нищо по-хубаво от това тя да бъде споделена и да бъдем едно цяло, независимо от това на каква възраст сме, от какъв пол сме, какъв език говорим и каква религия изповядваме", каза кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

2023 04 17 21 01 43 592

 

Публикувано в Новини

Печат