Момчилградската сцена посреща Орхан Мурад и спектакъла „Жар птица“

Написано на .

Момчилградчани могат да се насладят на музикално-танцовия спектакъл „Жар птица” на 23.03.2016 год. от 18:00 часа в салона на читалище Нов живот. Входът е свободен.

Представлението е на Музикален театър „Кадрие Лятифова“ към Театрално-музикалния център в Кърджали. Има песни на български и турски език и е с участието и под аранжимента на Орхан Мурад и Айхан Шакир. Режисьор на спектакъла е Гълъб Бочуков, музика – Йълдърай Аптурахман, хореография Ервин Ерсен и сценография Тамиана Томова – Начева.

В актьорско-вокалния състав участват Орхан Мурад, Якуб Якуб, Севгюл Сюлейман, Динко Ковачев, Айхан Шакир, Леман Саледин, Орхан Тахир.

Балетът е представен от Георги Бояджиев, Мирослава Зафирова, Нурсен Аптурахман, Мирем Шакир, Радка Дукова, Дина Мановска и Маргарита Мандраджиева.

Премиерата на спектакъла се състоя на 3 септември 2015 год. на голяма сцена в Кърджали и досега се представи на сцените в гр. Варна - зала Фестивална, с. Боян Ботево хасковско, с. Стамболово, с. Черноочене, гр. Крумовград и гр. Ардино.

Публикувано в Новини

Печат