С много емоции и настроение беше закрито "Плувно лято 2016"

Написано от editor на .

"Плувно лято 2016" в Момчилград беше закрито с много емоции и настроение. Това стана на специално тържество край открития плувен басейн в града, в което участваха преминалите плувния курс деца и много родители.

"Винаги когато на едно място има толкова много деца е празник. Радвам се, че в община Момчилград и тази година беше организиран плувен курс за децата", заяви в обръщението си заместник кметът Ерол Мехмед. Той допълни, че "Плувно лято 2016" е безплатно за всички желаещи да се включат в него. Освен инструктор по плуване по време на  курсовете  на басейна имаше осигурен и медицински специалист, който се грижеше за здравето на трениращите. 

"Общинското ръководство ще намери начин и през следващата година да организира безплатни курсове за желаещите да се научат да плуват", каза още Ерол Мехмед.

"Инициативата на община Момчилград да организира всяка година безплатно плувно лято за децата, е една много добра политика",  заяви инструкторът по плуване Янко Станков.

140 деца от Момчилград и общината на възраст от 6 до 12 години получиха грамоти за успешно приключил плувен курс. След официалната част присъстващите бяха почерпени с торта и натурален сок.

pluvno liato 1

pluvno liato1

Публикувано в Новини

Печат