Нестинарски танци в "Нощта на Орфей" край Татул

Нестинари ще танцуват върху жарава по време на фестивала "Нощта на Орфей", който се провежда всяка година от община Момчилград в подножието на археологическия комплекс "Татул". 12-ото издание на феста ще се проведе на 23 юни от 20,30 часа. В рамките на фестивала ще има концерт на една от най-известните звезди на българския рок Дичо и групата му The Band. Преди рокаджиите зрителите на фестивала ще могат да се насладят на изпълненията на финалистката в третия сезон на "Гласът на България" Мариета Петракиева и балет Deja Vu.
По традиция жителите и гостите на община Момчилград, дошли на фестивала ще бъдат посрещани с чаша вино. Община Момчилград осигурява и безплатен транспорт до археологическия комплекс "Татул". Автобусите ще тръгнат в 19,00 часа от Дома на културата в Кърджали и от 19,30 часа от паркинга пред общината в Момчилград.
Преди фестивала ще се проведе традиционен колопоход за ученици от 14 до 18 години. Участници в спортната проява ще тръгнат от паркинга пред общината в 18 часа. За първите трима са предвидени парични и материални награди.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос