Дичо пя, а нестинари танцуваха под дъжда във фестивал „Нощта на Орфей“

„Нека  12-тия фестивал „Нощта на Орфей“ бъде за вас незабравимо преживяване“, пожела кметът на община Момчилград Сунай Хасан на публиката. И пожеланието му се сбъдна. Залезът над Татул завладя погледите на всички с невероятната си красота. Тази гледка потвърди думите на кмета за въздействието на  мястото, където се усеща духа на Орфей и Родопа планина.

Сунай Хасан приветства хората,  дошли на фестивала, благодари им за желанието да подкрепят красотата на изкуството, магията на песента и танца на неповторимата сцена под небето - тракийското светилище Татул. Кметът Момчилград специално поздрави депутатът от ДПС Ерол Мехмед, който беше сред публиката и подчерта заслугата му за фестивала "Нощта на Орфей".

Публиката беше завладяни от изпълненията на Мариета Петракиева и балет Deja Vu. След бурните аплодименти започна и проливния летен дъжд. Тогава на сцената се качиха популярния рок изрълнител Дичо и групата му The Band.

„Чувството да пея тук е невероятно“, каза Дичо от сцената, не мога да се спра. Вокалистът и The Band накараха публиката да пее с тях и да танцува, независимо от проливния дъжд. Вдъхновяваща за музикантите бе гледката на танцуващи под дъжда многобройни дъждобрани и чадъри.

Независимо от  летния дъжд нестинарите се подготвяха за своя ритуален танц. Те поддържаха огъня през цялото време, разстлаха жаравата и затанцуваха върху нея. Танцът им беше толкова завладяващ, че имаха последователи от публиката, които също влязоха в огъня.

Вечерта на 12-ия фестивал на „Нощта на Орфей“ традиционно завърши със заря и хоро.

DSC 0049

DSC 0066

DSC 0070

DSC 0098

DSC 0135

 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос