С концерт на Анелия завърши деветата международна среща на момчилградчани

Няколоко хиляди жители и гости на Момчилград пяха заедно с Анелия на централния площад в града. Концертът на популярната фолкдива беше последната проява от едноседмичната програма, посветена на деветата международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". Анелия буквално взриви насъбралото се множество с изпълненията си. Публиката пееше и танцуваше заедно с изпълнителката. Преди Анелия да излезе на сцената публиката се наслади на изпълненията на групата "Танца на вятъра", която представи танци на различни етноси.
Официални гости на празненството, което продължи почти 4 часа, бяха почетният гражданин на Момчилград и председател на сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк, Ердинч Хайрула, член на ЦОП на ДПС, евродепутатът Неджми Али, народните представители от ДПС Ерол Мехмед и Адлен Шефкет, бившият депутат Салиха Емин, областният лидер на партията Изет Шабан, председателите на общинските съвети на ДПС в Кърджали и Кирково Мюмюн Али и Ерджан Фърънджъ, Младежкият лидер на ДПС Байрям Байрям, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман, представители на изселнически организации.
"Благодаря, че за девети пореден път бяхме заедно в родния Момчилград. Нека си пожелаем още дълги години да се събираме,да ни предстоят много срещи, на които да си казваме отново, че където и да отидем, каквито и да бъдем, родният Момчилград е винаги в сърцата ни", заяви в приветствието си кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Поздрави от трибуната отправиха евродепутатът Неджми Али и народният представител Ерол Мехмед. Пред присъстващите беше прочетен поздравителен адрес по повод момчилградските празници от президента на България Румен Радев. В община Момчилград са получени поздравления от общини в България и чужбина, синдикати, изселнически организации и други.
Осмата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" завърши с пищни фойерверки.

DSC 0030

DSC 0084

DSC 0107

DSC 0126

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос