Община Момчилград е на път да разреши проблема с достъпа до с. Птичар

Написано от editor на .

Община Момчилград е на път да разреши проблема със затруднения достъп до село Птичар, изграждайки мост, свързващ населеното място с пътя за ГКПП "Маказа". По искане на общинската управа и с подкрепата на ПГ на ДПС и лидера на партията Мустафа Карадайъ, Министерски съвет гласува да бъдат отпуснати 980 000 лева за инфраструктурния обект. 
"Мостът над река Върбица ще разреши голям битов проблем на хората в Птичар. В момента до селото се стига по тесен и стръмен път, а в района има и доста участъци със свлачищни процеси", коментира кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той допълни, че общинска администрация е подготвила идеен проект за съоръжението. Мостът ще бъде дълъг 156 метра, широчината на пътното платно ще бъде 6,5 мера, с тротоари от двете страни за движение на пешеходци. Общинските съвети на Момчилград и на Джебел, на чиято територия попада част от моста, са взели решения за започване на отчуждителни процедури. Община Момчилград вече има и разрешение от АПИ за включване към републиканския път Кърджали - Маказа. Престои възлагане на процедура за проектиране и строителство.
"Идеята е до пролетта на 2019 година да има готов работен проект, за да може през сухия сезон на летните месеци да започне строителството на моста", каза Сунай Хасан. Отпуснатата сума от правителството е половината от нужната, но след избора на изпълнител община Момчилград ще направи ново искане за дофинансиране на обекта.
most 2

Публикувано в Новини

Печат