Непроменена остава таксата за битови отпадъци в община Момчилград

Таксата за събиране и транспортиране на битови отпадъци в община Момчилград за 2023 година остава непроменена за граждани и фирми. Това решиха общинските съветници в Момчилград на последното си редовно заседание за тази година. Направените изчисления от общинска администрация показвали, че през новата година не се налага актуализация на местния налог и това няма да се отрази на качеството на предлаганата услуга. Данните показвали, че депонираният през 2022 година битов отпадък от община Момчилград е близо 1.9 тона. За сравнение през 2021 година до регионалното са били извозени над 2.9 тона.
"Тези резултати се дължат както на стриктната политика за опазване на околната среда на община Момчилград, така и на хората, които показват по-голяма ангажираност при разделното събиране на отпадъците", посочи Илкнур Кязим. Тя допълни, че събирането на отпадъци от новите подземни съдове в Момчилград се осъществява с много по-високо качество.
"Целта, която си поставяме е и през новата година е да продължим да следваме разбирането ни за разделно събиране, за да намалим депонирания отпадък и налозите за битови отпадъци да рефлектират минимално върху гражданите", подчерта Илкнур Кязим.

Yazdır e-Posta

Kardeş belediyeler

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос   

Bize ulaşın

Momçilgrad Belediyesi,

26 dekemvri sok. No 12 

Kırcali İli p.k. 6800

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Başkanlık

(00359) 3631/ 6051; 7841; 7849

Yardım Hattı

(00359) 3631/6527; 7019; 7865

Telif Hakkı © 2024 Open Source Matters. Tüm Hakları Saklıdır.
Joomla!, GNU Genel Kamu Lisansı altında dağıtılan özgür bir yazılımdır.