Спортни клубове

Община Момчилград подкрепя финансово и материално всички спортни клубове, които развиват дейност на територията на общината. В тях са обхванати стотици деца в различни възрастови групи. Приоритет на Община Момчилград е развитието на детско-юношеския спорт, масовото практикуване на спорт от децата и хората в млада възраст, както и добро представяне на спортистите в държавни и международни първенства и турнири.

Футболен клуб "Родопи-1935"

fc rodopi 1935ФК „Родопи 1935“ е футболен клуб от Момчилград с близо 80-годишна история. В момента е участник в Междуобластна група Кърджали – Смолян, като след първия полусезон заема второ място във временното класиране.

Домакинства своите мачове на стадион „Хасан Семерджи“ с капацитет от 950 души.

В своята история момчилградският клуб дълги години е участник във втория ешелон на българския футбол. Най-големият успех постига през сезон 1985/1986 година, когато достига до полуфиналните срещи за Купата на България.

През годините „Родопи 1935“ редовно излъчва свои състезатели в професионални клубове. В близкото минало примерите са Гюрхан Гюрсой, който се подвизава за турския Фернабахче, вратаря на Арда(Кърджали) Месут Юсуф и Красимир Илиев, играл за Царско село и Арда.

В момента освен представителен мъжки отбор „Родопи 1935“ разполага с детски отбори в различни възрастови групи.

Спортен клуб по тенис на маса "Родопи"

sktm rodopiСдружение „Спортен клуб по тенис на маса Родопи“ е регистрирано през

1993 г. на мястото на ДФС „Родопи“, който е основан през 1935г. Тази година предстои отбелязването на  60 от регистрацията на специализираната спортна школа по тенис на маса Момчилград.

Основната цел на клуба е развитието на детско–юношеския спорт в община Момчилград, като винаги е бил в първата петица на страната ни по успехи. Тениса на маса е основен спорт в община Момчилград и клубът се радва на изключителен интерес от децата в този край. Към настоящия период 50 деца посещават тренировките всеки ден. Клубът се гордее с много спортисти, които са републикански шампиони и са печелили медали от Европейски и Балкански първенства с националните отбори на Република България. Най–изявен спортист на СКТМ „Родопи“ Момчилград е з.м.с. Даниела Гергелчева, Европейски шампион при жени, почетен гражданин на гр. Момчилград и гр. Монпелие - Франция.

Базата, където се провеждат тренировките и първенствата от национален и международен характер е реконструирана и отговаря на всички национални и европейски изисквания. Разполага с десет маси за тенис и модерна фитнес зала. Кадрите на клуба са квалифицирани личности и бивши национални треньори.

Спортен клуб по вдигане на тежести "Наим Сюлейманоглу"

vdigane na tejestiСпортен клуб по вдигане на тежести „Наим Сюлейманоглу“ е основан през

2018 година в Момчилград, като носи името на легендарния щангист и многократен олимпийски шампион. От създаването си насам клубът активно участва във всички състезания, организирани от Българската федерация по вдигане на тежести. За по-малко от 3 години постигнатите успехи са повече от забележими – над десет златни медала от държавни първенства и шесто място за България на Европейско първенство по вдигане на тежести за кадетки.

Заниманията се провеждат от Валентин Гемеджиев, който е тренирал трима световни, една олимпийска и шестима европейски шампиони, в реновирания спортен комплекс „Наим Сюлейманоглу“.

Състезателите на клуба тренират усърдно, следвайки примера на световноизвестни щангисти като Наим Сюлейманоглу, Халил Мутлу и Любомир Хаджиев, които са направили първите си крачки в големия спорт именно от Момчилград.

Спортен клуб по борба "Родопи - 1935"

klub po borbaСпортен клуб по борба "Родопи - 1935"е учреден през 2018 година с идеята в Момчилград да се възроди борбата след близо 30-годишно прекъсване. За кратко време клубът успява да разкрие четири възрастови групи(подготвителна група, деца, момичета, кадети), в които тренират състезатели от Момчилград и региона. Ръкодството си поставя сериозни цели, тъй като Момчилград е с много силни традиции в борбата, но приоритет остава развиването на силна детско-юношеска школа. През 2020 г. са постигнати и първите по-значими успехи на държавни първенства, сред които златни медали при момичета в категория до 46 килограма. Заниманията на СК по борба "Родопи-1935" се провеждат в спортен комплекс "Наим Сюлейманоглу".

Спортен клуб по бокс "Лионс Боксинг"

klub po boks

Print Email

Fraternized municipalities

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос   

Contact us

Municipality of Momchilgrad,

6800, Kardzhali

No12, 26 dekemvri str.  

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Office of the Mayor

(00359) 3631/ 6051; 7841; 7849

Hotline

(00359) 3631/6527; 7019; 7865