Нов параклис ще се изгради в Момчилград

Нов православен параклис ще се изгради в Момчилград. Това обяви кметът на общината Сунай Хасан по време на традиционния курбан, който момчилградчани правят на празника Свети Дух. Параклисът ще се постои в християнските гробища, а половината от средствата са осигурени от Дирекция по вероизповеданията.
"Готови сме да подпомогнем изграждането на храма. Екипа ни никога не е делил хората и винаги сме подпомагали както мюсюлманската, така и християнската общност в Момчилград", каза още Сунай Хасан. Първоначалната идея била да се използва съществуващ проект за храм, който да се преработи и осъвремени. След среща с пловдивския митрополит Николай е взето решение да се използва проект, който е правен за Смолян.
Десетки се събраха на традиционен курбан край параклиса "Свети Дух" над Момчилград, за да се помолят за здраве. Сред официалните гости бяха кметът на общината Сунай Хасан съпругата му Невин, енорийския свещеник на Кърджали отец Петър Гарена, председателят на тракийско дружество в Кърджали "Димитър Маджаров" Яни Янев, заместник кметовете на община Момчилград Мехмед Мехмед и Алие Ибрахим и бившият областен управител Начо Ковачев.

DSC 0300

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос