Община Момчилград започна изграждането на отводнителни съоръжения

Община Момчилград започна изграждането на нови отводнителни решетки на местата, където при по-обилни валежи се събира вода. Вече е изградена отводнителното съоръжение на пътя за село Равен в района на завод "Върбица".
То е дълго 7 метра. Конструкцията му е от стомано-бетон, а самата решетка е чугунена. При изграждането са изпълнени всички технически изисквания за пътно строителство и съоръжението може да понесе натоварванията при преминаването дори на по-тежки автомобили. 
Предстои да бъдат изградени нови улични отводнителни решетки в района на сградите на Горско стопанство и на Социално подпомагане, до моста крий общинската болница, както и на улица "Първа" в квартал "Мамулица".
"Изграждането на отводнителните съоръжения е част от превантивната дейност срещу евентуални наводнения, която общината извършва. С решетката край завод "Върбица" решаваме сериозен проблем, защото при по-обилен дъжд водата се стичаше на републиканския път Момчилград-Крумовград, създавайки предпоставки за аварийни ситуации и катастрофи", каза кметът на общината Сунай Хасан.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос