Момчилградчанин стана вицешампион при дебюта си на Държавното по бокс

Момчилград излъчи вицешампион на Държавното първенство по бокс за младежи, което се игра в Горна Оряховица. При първото участие на местния клуб "Лионс Боксинг" в подобно състезание, момчилградчанинът Чънар Хюсеин се класира на финал в категория до 75 килограма и не успя да победи единствено бронзовия медалист от Европейското първенство Стелиан Страхилов.
По пътя към финала момчилградчанинът преодоля сериозни съперници от водещи клубове. В тежка категория над 92 килограма друг състезател от "Лионс Боксинг" Ергюн Адем отпадна на полуфиналите. Третият участник за момчилградския тим беше Иво Танков, който се представи достойно в категория до 67 кг.
Участието на Държавното лично отборно първенство за младежи е първо както за клуба, така и за състезателите. В шампионатът в Горна Оряховица участваха близо 100 боксьори от цяла България. Следващият кръг ще се проведе в Плевен от 8 до 12 ноември.
Клубът по бокс в Момчилград е основан преди по-малко от 2 години. Негов председател и треньор е Енгин Махмуд, който е вицешампион на страната при мъже в тежка категория до 91 килограма. В клуба активно тренират около 15 души, като в момента се извършва подбор на нови състезатели.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос