При строги противоепидемични мерки премина пазарният ден в Момчилград

При строго спазване на всички противоепидемични мерки премина пазарния ден в Момчилград. Организацията беше направена от общинска администрация, а за реда се грижиха служители на полицейското управление. В понеделник беше извършена дезинфекция на пазара и масите, които бяха разположени по ул. "Св. св. Кирил и Методий". Влизането и излизането ставаха от различни места, а за реда и недопускане на струпването на хора следяха полицаи. Служители на община Момчилград задължително дезинфекцираха ръцете на влизащите на пазара. На него не бяха допускани хора без предпазни маски, а тези които нямаха получаваха от общински служители на входа.
Продавачите бяха около 20 - производители на разсад и търговци на плодове и зеленчуци. Между масите им беше осигурено достатъчно разстояние и не беше допуснато струпването на купувачи на едно място. На продавачите не беше събирана такса.
Кметът на Общината Илкнур Кязим също беше на пазара, за да проследи как се спазват мерките. Тя закупи от производители разсад, който по-късно служители на общината раздадоха на възрастни хора, които нямаха възможност да посетят Момчилград в пазарния ден.
След приключването на пазара районът беше дезинфекциран отново. Все още не е ясно дали следващия вторник ще бъде организиран пазарен ден. В заповедта на министъра, с която се забранява провеждането на пазари, няма упоменат срок.

20200414 092831

 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос