30 години от европейската титла на легендарната Даниела Гергелчева

Днес се навършват точно 30 години от европейската титла по тенис на маса, спечелена от легендарната Даниела Гергелчева. На Европейското първенство през 1990 година почетният гражданин на Момчилград става шампион, след като на финала побеждава играещата за Швейцария китайка Ту Йон.
Даниела Гергелчева остава в историята на България като първият и единствен европейски шапион по тенис на маса за жени. Участва в олимпийските игри в Сеул през 1988 г. и в Барселона през 1992 г. Тя има 11 шампионски титли на България.
Започва своята професионална кариера в родния й град Момчилград. Постига значими успехи във Франция за отбора на Монпелие. Това й носи званието почетен гражданин на едноименния град.
Кметът на Община Момчилград Илкнур Кязим и клубът по тенис на маса Родопи, който се оглавява от председателя на Общинския съвет Ерсин Метин поздравяват Даниела Гергелчева със значимите й успех и прославянето на Момчилград по целия свят. "Пожелаваме Ви крепко здраве, много щастие и удовлетвореност в личен и професионален план. Вашите успехи са повод за гордост на поколения момчилградчани. Благодарим Ви!", се казва в съобщението до Даниела Гергелчева.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос