Илкнур Кязим предложи партньорство между турски болници и МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев"

Възможностите за публично–частно партньорство между водещи турски болници и МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев" бяха обсъдени при посещението в Момчилград на турския консул в Пловдив Хюсеин Ергани. Идеята е на кмета на общината Илкнур Кязим, според която е напълно реалистично здравното заведение в родопския град да се използва като база, в която известни медици от Турция да извършват прегледи и интервенции.
"Разчитаме на съдействието ви за реализирането на намерението ни", заяви Илкнур Кязим. Тя и консула обсъдиха мерките, които се вземат срещу разпространението на COVID-19 и доброто сътрудничество между България и Турция преди и по време на пандемията. Хюсеин Ергани беше запознат със социалните проекти на община Момчилград и с идеята вместо благотворителни вечери в месец Рамазан да бъдат раздавани хранителни пакети на нуждаещите се. Илкнур Кязим запозна консула със старта и хода на проекта за мост, който ще свърже международния път за ГКПП "Маказа" с родното село на Наим Сюлейманоглу - Птичар. Хюсеин Ергани сподели идеята си в района на моста да бъде изградена чешма с барелеф на световния шампион по вдигане на тежести.
След срещата турският консул дари на община Момчилград защитни облекла и книги, издадени от родената в Момчилград Кадрие Джесур, която е главен редактор на списание "Небет тепе". Илкнур Кязим дари на госта картина, изобразяваща родопско село, нарисувана от местния художник Мехмед Али.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос