Турският посланик и кметът на Момчилград обсъдиха възможности за инвестиции и сътрудничество

Възможностите за инвестиции, развитието на здравеопазването и сътрудничество в областта на образованието и културата. Това бяха само част от акцентите от работната среща между посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок и кмета на Момчилград Илкнур Кязим. Турският дипломат беше на първо официално посещение в общината. Айлин Секизкьок водеше 16-членна делегация на турската дипломатическа мисия в България, сред които бяха първият съветник в посолството Ерман Топчу и генералният консул в Пловдив Хюсеин Ергани.
Един от основните акценти на срещата беше общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” и възможностите за сътрудничеството й с турски клиники за предоставянето на качествени здравни услуги. Кметът Илкнур Кязим запознаха гостите и с възможностите за инвестиции в Момчилград. Обсъдена бе идеята и за участие на посолството в Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", която е уникална по рода си, защото всяко лято събира хиляди местни хора, живеещи в различни места в света.
"Момчилград е място с богато културно наследство и ние сме готови да съдействаме за реализиране на различни проекти в тази сфера. Изключително съм очарована от гостоприемството тук и приятно изненадана от развитието на града. Вярвам, че ще заедно ще реализираме много идеи, които да бъдат от полза за момчилградчани и региона", заяви при срещата си с кмета Айлин Секизкьок.
Дипломатът направи дарение на над 500 предпазни маски за община Момчилград. След срещата Айлин Секизкьок и Илкнур Кязим поднесоха цветя пред паметника на световноизвестният щангист Наим Сюлейманоглу и пред паметника на жертвите на тоталитарния режим в центъра на града. След това посетиха Балканстата библиотека "Иляз Ходжа", където турският посланик направи дарение от над 1 000 книги. По-късно делегацията посети духовното училище в Момчилград.

DSC 0013

DSC 0057

DSC 0120

DSC 0134

DSC 0155

DSC 0192

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос