Момчилград пожъна успехи в три спорта

В три спорта отбори на Момчилград пожънаха успехи през уикенда. Спортисти от тимовете по борба, тенис на маса и вдигане на тежести заеха призови места на национални състезания.
Енес Михайлов от клуба по борба "Родопи" стана трети в първенството по свободна борба за кадети в категория до 51 килограма. Състезанието се проведе от 11 до 13 септември в Сливен. Това е първи медал от началото на 90-те, който печели състезател на възстановения отбор по борба - спорт с традиции в Момчилград.
Второ място заеха при двойки момчета играчите по тенис на маса Джан Сезгин и Ивайло Караусев от СКТМ "Родопи". В отборното първенство състезателите Джан Сезгин, Ивайло Караусев, Окан Джелил, Окан Беркант се класираха на 3-то място. При момичетата Селен Сезгин, Есел Ибрахим, Сезен Сезгин, Инджи Али се класираха на 2-ро място.
Успехи постигна и момчилградският отбор по вдигане на тежести "Наим Сюлейманоглу". Тежкоатлетите участваха в турнир в памет на щангиста Величко Чолаков, който се проведе в Смолян. В надпреварата участваха отбори с деца до 13 години, кадети до 15 години - момичета и момчета, от Русе, Варна, Бургас, Хасково, Сопот, Асеновград, Момчилград и Смолян.
В категория до 81 килограма Айше Мехмедова зае първо място при кадетки. Момчилградчанката успя да вдигне и изтласка тласкане 85 кг., а при изхвърлянето - 65 кг. Първо място спечели Анифе Бехчед от момчилградския клуб в категорията над 81 кг. Щангистката успя да изхвърли 60 килограма, а при изтласкването постигна 70 кг.
Отборът по вдигане на тежести "Наим Сюлейманоглу" спечели и две втори места. Със сребро се окичиха 10-годишният Аяз Бехчед в категория до 60 кг. при деца и Батухан Нешад на 11 години в категория до 49 кг.
"Изключително щастливи сме с постигнатото от нашите състезатели. Радостното е, че се завръщат два спорта, които са традиционни за Момчилград - борбата и вдигането на тежести. Успехите са материализацията на последователната политика, която води община Момчилград в сферата на спорта. Отборите ни разполагат с отлична база - спортния комплекс "Наим Сюлейманоглу", и с пълната подкрепа от целия екип на общинския кмет Илкнур Кязим. Убедена съм, че това е само началото на успехите на наши състезатели в различни спортове", заяви заместник кметът по образованието, културата и спорта Гюлюзар Исмаил.

borba

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос