Илкнур Кязим откри учебната година в СУ "Н. Й. Вапцаров"

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим откри новата учебна година в СУ "Никола Й. Вапцаров".
"Децата на Момчилград са приоритет както на училищното ръководство, така и на ръководството на общината ни. За нас е важно да гарантираме тяхната безопасност и вашето спокойствие и за това няма да пестим нито време, нито средства", заяви в приветствието си към ученици, учители и родители кметът Илкнур Кязим. Гост на тържеството бе и дистрикт гуверньора на дистрикт България арх. Илиян Николов.
На церемонията, която се проведе в двора на училището, участваха само ученици от първи, пети и осми клас заради противоепидемичните мерки.
Тържества по октриването на учебната година се проведоха и в останалите училища на общината. Всички 84 първокласници, които за първи път прекрачват училищния праг получиха като подарък комплект с ученически пособия от първа необходимост с послание на кмета Илкнур Кязим. Помагалата са сигурени от община Момчилград и съдържат тетрадки по български език и по математика, скицник, гланцово блокче, флумастери, пластелин, молив и други пособия.

Общинското ръководство уважи откриването на учебната година във всички училища на територията на общината. Ресорният зам.-кмет присъства на тържеството в ОУ "Д-р Петър Берон", председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер в ОУ "Н. Й. Вапцаров" - с. Нановица. Зам.-кметовете Айхан Осман и Алие Ибрахим бяха гости на тържествата, съответно в духовното училище в Момчилград и школото в с. Груево. Секретарят на общината Зихни Дурмуш бе гост на ОУ "Васил Левски" в с. Равен. 

mg2

IMG 20200915 WA0001

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос