Без митинги ще бъде почетена паметта на жертвите на т.нар. възродителен процес в Момчилград

Паметта на жертвите на тоталитарния режим по време на т. нар. възродителния процес в община Момчилград ще бъде почетена без традиционните митинги тази година. Причината да няма организирани прояви са наложените в страната противоепидемичните мерки. 
"Тази година отбелязванията на паметта на жертвите на комунистическия режим  ще бъде различно от минали години, като ще се провеждат в ограничено присъствие заради пандемията от коронавирус. Убедена съм, че макар и неприсъствено всеки, който помни миналото и милее за общото бъдеще в този град и в родната ни България, ще отдаде почит към паметта на убитите наши съграждани", заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.
На 25 декември ще бъде отбелязана паметта на загиналите в селата Горско Дюлево, Ауста, Нановица, Равен и Груево. Поднасянето на венци и цветя пред паметника на жертвите в центъра на Момчилград ще се проведе по обяд на 26 декември.
В навечерието на годишнината беше благоустроен района около паметника. Площта около него е допълнително озеленена, засадени са туи. Подменени са изнсените мраморни плочи около площадката. Освежен е и самият паметник.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос