Кметът на побратимената Голяма община Бурса ще гостува за празника на Момчилград

Кметът на побратимената Голяма община Бурса, Турция Алинур Акташ ще бъде официален гост на 12-ата Международната среща на момчилградчани под надслов "Момчилград винаги в сърцето ми". Това стана ясно по време на визитата на кмета на Община Момчилград Илкнур Кязим при колегата й в Бурса. Срещата между двамата е втора в рамките на месеци. Очаква се Алинур Акташ да гостува за първи път в Момчилград за международната среща на момчилградчани, която ще се проведе от 5 до 9 юли.
Илкнур Кязим и Алинур Акташ разговаряха за създадените през годините приятелски отношения между двете общини. На срещата присъстваха още общинският председател на ДПС – Момчилград и зам.-кмет на общината Айхан Осман, председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер и председателят на Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса Хасан Йозтюрк.
След края на работната среща двете страни изразиха увереност и желание, че дългосрочното сътрудничество между общините им ще продължи, ще бъдат да изградени нови мостове на приятелство и ще засили културния, социалния и икономическия обмен.

IMG 20210607 WA0009

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос