Община Момчилград чества 80-годишен юбилей на почетния си гражданин Хасан Ходжаоглу

 
Почетният гражданин на Община Момчилград и дългогодишен треньор по тенис на маса Хасан Ходжаоглу чества 80-годишен юбилей. Събитието бе организирано от Община Момчилград и включено в програмата на Международната среща на момчилградчани. Сред присъстващите на тържеството бяха кметът Илкнур Кязим, председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер, зам.-кметът по образованието и културата Гюлюзар Исмаил, председателят на Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса, Р Турция Хасан Йозтюрк, тенисисти и спортисти, прославили Момчилград и региона в страната и по света. Поздравителни адреси и цветя бяха получени от почетния гражданин на Момчилград Фуат Гювен, СКТМ "Родопи", Търговска банка "Д" и други.
"Поколения състезатели и специалисти, както и фенове на тениса на маса в Момчилград, а и не само, израснаха вълнувайки се от победите и постигнатите успехи на Хасан Ходжаоглу. Толкова много и толкова малко са тези години, преди всичко изпълнени с любов и отдаденост към този спорт, за да бъде част от историята на Община Момчилград", заяви в словото си кметът Илкнур Кязим. Тя връчи на юбиляра почетен плакет на Община Момчилград за заслугите му.
В изказването си Хасан Йозтюрк отбеляза, че Хасан Ходжаоглу е личност с голямо достойнство и смелост да изразява своето мнение в полза на истинските ценности, на които спортът е носител. Добави, че известният треньор е също и почетен председател на Сдружението на момчилградчаните в Бурса.
Вечерта, посветена на Хасан Ходжаоглу продължи с презентация за неговия живот и успехи в тениса на маса. В края на събитието дългогодишният тенисист бе изненадан с изпълнение на талантливата Нур Мустафа от ОДК - Момчилград.
Хасан Ходжаоглу е едно от големите имена в тениса на маса. Известен още като Ходжата, той открива таланта на Даниела Гергелчева, която по-късно става европейски шампион.
Ходжаоглу е бил състезател и дългогодишен треньор в клуба по тенис на маса „Родопи“ – Момчилград. Под негово ръководство отборът жени в състав Даниела Гергелчева, Лиляна Драганова и Йорданка Колева става два пъти републикански шампион на България.
2021 07 13 10 52 19 930
 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос