Момчилградчани бяха част от фестивал в побратимената гръцка община Ясмос

Делегация от Община Момчилград се включи във втория Фестивал на мира и демокрацията в побратимения гръцки град Ясмос. В продължение на два дни там беше представена богата програма от културни прояви и спортни състезания.
Момчилградската делегация беше водена от заместник-кмета Гюлюзар Исмаил и Мюзейда Пашалъ, началник-отдел "Хуманитарни дейности". Заедно с тях бяха изпълнителите от музикалната фолклорна група "Родоп есентилери" с ръководител Нурай Хълми. Със своите изпълнения те покориха публиката в побратимения гръцки град.
По време на събитието представители на общини от Гърция, България и Турция обсъдиха актуални въпроси на местното самоуправление, както и възможностите за сътрудничество в различни сфери от обществения живот.
„Фестивали като този не само отключват нови възможности за съвместни проекти и инициативи между общините, но и спомагат за взаимното опознаване между различните култури. Вярваме, че добрите взаимоотношения между Момчилград и Ясмос ще продължат да се развиват успешно и занапред”, заяви в изказването си заместник-кметът Гюлюзар Исмаил. Тя получи благодарствен плакет от кмета на Ясмос Йондер Мюмюн.

2022 09 20 13 49 01 257

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос