Момчилград отбеляза Деня на българския спорт

Треньори и състезатели от петте спортни клуба в Момчилград се събраха в спортен комплекс „Родопи”, за да отбележат 17 май - Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта. Събитието се провежда ежегодно и се организира от община Момчилград.
„Момчилград все повече се утвърждават като име в българския спорт и наред с това разширява хоризонта си на присъствие в различните видове спорт. Благодаря на всеки от Вас за усилията и за енергията. Вашите успехи прославят общината ни вече и извън пределите на България. Пожелавам ви спортно здраве, продължавате да се развивате като достойни личности и успешни спортисти”, заяви кметът Илкнур Кязим. Тя подчерта, че през годините Община Момчилград, освен реализирането на европейски проекти и програми, е инвестирала собствени средства за подобряването на спортната инфраструктура в града и по населените места. 
„Приоритет за нас е да осигурим добри условия за спорт и да подпомагаме дейностите на клубовете ни, за да се увеличава интересът на подрастващите към физическото възпитание и спорта”, каза още Илкнур Кязим.
В Момчилград дейност развиват общо пет спортни клуба - по футбол, по тенис на маса, по вдигане на тежести, по борба и по бокс. В тях тренират над 150 подрастващи от различна възрастова група.  През настоящия спортен сезон Момчилград излъчи  републикански шампиони по тенис на маса до 13 години, 4 шампиона на България по вдигане на тежести и вицешампион по борба.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос