С празнично шествие и концерт момчилградчани отбелязаха 24 май

Представители на всички училища в Момчилград се включиха в традиционното празнично шествие по случай 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Ученици и учители преминаха под звуците на "Върви, народе възродени" по ул. "Гюмюрджинска" и бяха аплодирани от жители и гости на града. Организатор на събитието беше Община Момчилград. Шествието се водеше от мажоретен състав към ОДК - Момчилград и приключи до откритата сцената на амфитеатъра на градския парк. На нея беше изнесен концерт от талантливите деца към Центъра за подкрепа за личностно развитие - ОДК.
В края на програмата 23-ма зрелостници, завършващи средното си образование с отличен успех получиха от община Момчилград грамоти и награди, които бяха връчени от кмета Илкнур Кязим.
"24 май е денят, в който повече от всякога усещаме себе си като неделима част от световната цивилизация. Ние се нареждаме сред народите на Европа – със самочувствие, образованост и култура.
Наричаме този празник най-светъл обичан, защото той е нашата връзка с културното минало, настояще и бъдеще на света", заяви в приветствието си Илкнур Кязим. Тя поздрави всички учители, ученици и творци по повод светлия празник.
"Пожелавам на учителите и творците много енергия и сили, защото тяхна е отговорната мисия да съхраняват духовните ни ценности, да ги развиват!
Поздравявам с празника на словото всички ученици. Пожелавам Ви да черпите с пълни шепи знания, вземете максималното от своите учители!
Искам да се обърна и към абитуриентите, които току-що са напуснали класните стаи. Еуфорията от завършването скоро ще отмине и ще се сблъскате с живота. Пожелавам ви да преодолявате трудностите с достойнство. Бъдете успешни и нека вашите родители и учители се гордеят с вас и постиженията ви", каза още Илкнур Кязим.
Награди от "Ротари клуб" - Момчилград получиха и трима пълни отличника от Момчилград.

2023 05 24 11 13 13 5552023 05 24 11 13 15 035

2023 05 24 11 13 15 166

2023 05 24 11 37 59 160

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос