Информационен център ще популяризира туристическите обекти на Момчилград

Туристически информационен център ще популяризира културно-историческите и природни забележителности на община Момчилград. Това ще стане след изпълнението на спечелен проект на общинската управа по Програмата за развитие на селските райони. Средствата са осигурени от ДФ "Земеделие" и МИГ "Момчилград – Крумовград". Туристическият информационен център ще се намира на изключително достъпно и комуникативно място в центъра на града - в сградата на спортен комплекс "Наим Сюлейманоглу". Проектът предвижда закупуване на оборудване и преустройване на отреденото помещение. Основната функция на туристическия център ще бъде да предоставя подробна информация за културно-историческото наследство и възможностите за туризъм на територията на общината. Проектът включва още поставяне на указателни табели за по-лесното ориентиране на туристите до забележителностите.
Освен вече популярните туристически обекти като Татул и Харман кая на територията на общината има десетки природни и културно–исторически забележителности, които все още остават непознати за мнозина.
"Идеята ни е наред с популяризирането на всички туристически обекти в Момчилград, да улесним достъпа на туристите до тях. Вярвам, че с изграждането информационния център ще създадем качествен и конкуретноспособен туристически продукт", заяви кметът Илкнур Кязим.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос