Сребърните девойки.

Тенисът продължава да прославя Момчилград

На провелия се между 18-20 март 2016 год. в Пловдив Държавно отборно и индивидуално първенство-юноши и девойки до 18 години, клубът ни по тенис на маса СКТМ „Родопи-1935“ успя да завоюва общо 8 медала. Надпреварата се проведе в спортен комплекс „Стоянстрой“. Родопи участва само с отбор по девойки с треньор Надя Петкова и в състав: Михаела Димова, Есин Саид и Мелиса Мехмед.

В индивидуалната надпревара за девойки Михаела Димова загуби финала от представителката на домакините Мария Йовкова „Стоянстрой“ и на този турнир се задоволи със среброто. Тя е твърдо втора ракета и в националния отбор на страната. Есин Саид е девета, а Мелиса Мехмед остана на 13-то място. Общо в индивидуалната надпревара участие взеха 64 състезатели от 12 отбора.

При двойките взехме злато, но и загубихме сигурен златен медал. Най-добрата двойка в страната, която през последния сезон нямаше загуба и биеше съперниците си, където ги свари в състав Михаела Димова – Есин Саид загуби полуфиналната среща с 2:3 от 2:0 и 7:5 в третия гейм от представителките на „Стоянстрой“ в състав Мария Йовкова – Надежда Сариева и остана с бронзов медал. Третата ни ракета Мелиса Мехмед с партньор Зарена Коева от „Две Могили“ също завоюва бронзов медал в тази надпревара.

При смесените двойки, спечелилите прозвището „вечните втори“ Денис Бекир „Стоянстрой“ Пловдив и Михаела Димова този път счупиха каръка и разбиха конкуренцията, за да грабнат златните медали напълно заслужено. Есин Саид в двойка с Николай Брейчев „Дигеста 2007 Профиспорт София“ остана на осмо, а двойката Мелиса Мехмед – Виктор Димитров „Роса 1“ Попова на 12-то място.

Денис Бекир е възпитаник на школата в Момчилград и треньорката Надя Петкова. В индивидуалния финал при юношите той загуби финалната среща с 2:3 от съотборника си в „Стоянстрой“ Константин Вътов, като водеше в отделните геймове с 2:0.

В отборната надпревара нашите девойки се утешиха със сребърните медали. Златото, както при юношите, е за частния „Стоянстрой“. Бронзът отиде за девойките от „Две могили“.

Така Балканската шампионка от Бурса 2014-та Михаела Димова се окичи с един златен, два сребърни и един бронзов медал, а нейните съотборнички Есин Саид и Мелиса Мехмед с по един сребърен и бронзов медал.

Треньорката Надя Петкова тренира момичетата повече от 10 години.

Победителят в отборната надпревара при юношите и девойките „Стоянстрой“, разполага със собствена специализирана зала за тенис, частна английска гимназия, образователен комплекс и двама лицензирани треньори.

smeseni zlato

Mihaela srebro

dvoyki bronz

 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос