Мобилен медицински пункт дари Фуат Гювен на община Момчилград

Ключовете на мобилен медицински пункт връчи почетният гражданин на Момчилград Фуат Гювен на кмета на общината Илкнур Кязим. Това стана по време на благотворителна вечеря, която по традиция се провежда в най-свещената нощ за мюсюлманите Кадир. Мобилният медицински пункт, в който ще могат да се извършват широк спектър изследвания, ще достига до всеки един от жителите на населените места в общината.
Илкнур Кязим благодари за жеста на Фуат Гювен и му връчи почетен плакет пред близо 3 000 души от различни етноси, които се бяха събрали на ифтара на централния площад в Момчиград. Сред дошлите да уважат събитието бяха депутатите от ДПС Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шефкед и Павлин Кръстев. Тук бяха почетният гражданин на Момчилград Фуат Гювен, генералния консул на Република Турция Корхан Кюнгерю, членът на ЦОБ и кмет на община Кърджали Ерол Мюмюн, областният лидер на ДПС Ресми Мурад, заместник-главният мюфтия Бейхан Мехмед, районният мюфтия Басри Еминефенди, кметът на община Черноочене Айджан Ахмед, депутати от ДПС от предходни народни събрания, бивши кметове на община Момчилград и други.
"Искам да поздравя всички вас със свещената нощ Кадир, с настъпващия Рамазан Байрам, като ви пожелая здраве и мирни дни. Нека винаги бъдем така сплотени. Този площад помни ранени хора и кръв, но този площад днес е площад на толерантността, площад, който събира хора от всички етноси. Празникът е празник, когато е споделен, а ние в област Кърджали и в Момчилград сме показали, че винаги заедно и в трудни дни, и в дни на радост", заяви в приветствието си кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

2024 04 05 20 55 03 7122024 04 05 20 55 50 4752024 04 05 21 34 53 9642024 04 05 21 35 37 953

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос