С 50 чевермета посрещат посетителите на Фармфеста в Момчилград

С 50 родопски чевермета ще бъдат посрещнати посетителите на второто издание на Фармфеста в Момчилград, което ще се проведе на 25 и на 26 май в подножието на лесопарк "Момчил юнак". Кулинарни майстори ще разкрият какви са тайните при изпичането на агне на шиш. Посетителите ще могат да разгледат типични за Източните Родопи породи животни, както и да се потопят в миналото, участвайки в доене на овце, кози и крави.
Ще има демонстрация на подковаване на коне. Всеки ще може да дегустира продуктите, произведени от местни фермери и производители. В първия ден на Фармфест "Момчилград" ще бъде раздаден курбан за здраве и берекет. За 26 май са предвидени състезания по ръчно доене, стрижба. Предвидени са награди за най-тежък коч и за коза с най-дълъг косъм. Ще има и демонстрация на яздене на коне.
В двата дни на Фармфеста е предвидена богата музикална програма. Проявата ще бъде открита от гайдарски състав "Войводите". На сцената ще излязат народната певица Нина Иванова, оркестър "Родопско настроение" и народният певец Филип Синапов, оркестър "Родопски звън", както и местни самодейни групи.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос