В Момчилград се реализира проект за съхраняване и развитие на местното културно наследство

В сърцето на Момчилград ще бъде издигната скулптура, символ на нашето общо съжителство и богатство от разнообразието на културите, която е изработена по проект BG06RDNP001-19.425-0002-C01 „Съхраняване и развитие на местното културно наследство на територията на община Момчилград“ по процедура BG06RDNP001-19.425 “МИГ Момчилград – Крумовград“, мярка 21 „Съхраняване, развитие и валоризиране на местното културно наследство” от Стратегия за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.
Монументът не е просто арт проект, а израз на нашата идентичност, на нашето общо бъдеще. По проекта предстои организиране на изложба със снимки от близкото минало, които ще бъдат предоставени от местните жители на общината. Инициативата има за цел да допринесе за укрепване на културните взаимоотношения между поколенията.
Призоваваме всички настоящи и бивши жители на общината, както и хората свързани с нея, които притежават снимки, запечатали моменти от нашия живот, от нашите обичаи и празници, да предоставят копия или оригинали. Всички събрани снимки ще бъдат прегледани от комисия, която ще избере най – интересните измежду тях.
Избраните снимки ще бъдат част от изложбата, която ще бъде експонирана около скулптурата на общото съжителство в парка на Момчилград.
Всеки желаещ да вземе участие в изложбата, може да представи снимки на следните електронни пощи: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., на място в Общинска администрация - Момчилград, ет. 4, стая 29 в срок до 24 май 2024 г. или да се свърже с нас на тел: 0889454507.
Подкрепете инициативата, за да покажем духа на Момчилград!

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос