Нова визия на градския парк в Момчилград: По-зелен, атрактивен и удобен за посетителите /Видео/

Градският парк "Нури Адалъ" в Момчилград ще стане по-зелено и по-удобно място за отдих. Това ще се случи след проект, спечелен от общината пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Зелените площи на любимия на жителите и на гостите на Момчилград парк ще се увеличат за сметка на постройки и съоръжения, които ще бъдат премахнати. Ще бъдат изградени и 3 нови площадки - две за деца и една, която ще представлява комбиниран стрийт фитнес, с уреди за безплатно ползване. При реализирането на проекта ще бъдат максимално запазени съществуващите растителни видове и ще бъдат посадени нови, с декоративни дървесни и храстови видове. Ще бъде запазено и обновено съществуващото изкуствено езеро, а край него в бъдеще ще бъде обособена скейт площадка. Ще бъдат запазени и всички съществуващи паметници. За влизане в парка ще бъдат обособени 4 нови подхода към парка, като в този откъм ул. "Гюмюрджинска" ще бъде със стълби с рампа.
Асфалтовите алеи ще бъдат обновени, а тези с гнайсови плочи ще бъдат изградени с павета с мозаична повърхност. Всички бордюри в алейната мрежа се подменят. Съществуващите беседки, пейки и перголи ще бъдат заменени с нови и с по-естествена визия. Ще бъде изградена нова автоматизирана поливна система и ново осветление.
По този начин за станалия традиционен за Момчилград ретропарад ще бъде осигурено достатъчно пространство за експонатите и тяхното придвижване. Съществуващата в южната част на парка зона за паркинг ще бъде разширена.

c8608e7f 13bc 4237 ad23 489cd37d0085

647e4818 5e86 42d4 8664 caa27df880a6

6ff9335e 252b 4799 93ab f8c6ede017d0

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос