С 3 000 кв м се увеличават зелените площи в парка на Момчилград

С 3 000 квадратни метра ще се увеличат зелените площи в парк "Нури Адалъ" в Момчилград с реализирането на проекта за обновяването и разширяването му. Всички съществуващи до момента растителни видове - дървета, храсти и тревни площи се запазват.
В момента съществуващите зелените площи на парка са 16 383,60 кв. м. След реализирането на проекта ще станат 19 506,70 кв. м. Новите 3 123,1 кв. метра включват 2 960,30 кв. м. зелени площи и 162,80 кв. м. цветни партери.
205 ще бъдат новозасадените дървета в парка. 114 от тях са иглолистни, а 87 широколистни. Ще бъдат засадени още 144 декоративни храста. По проект допълнително в парка трябва да бъдат засадени 3 645 броя цветя и декоративни треви. Отделно от това ще бъдат затревени 2 961 кв. метра.
Сред залесените иглолистни дървета ще има ели, атласки кедри, аризонски и италиански кипариси и други. Широколистните видове са явор, албиция, пирамидален дъб, сребриста липа и други, сред които плачеща върба. Храстите са 9 вида, сред които смрадлика, клематис, орлови нокти, лавровишна и други.
Разширяването на зелените площи ще бъде на места, където в момента има постройки и съоръжения. При проектирането на обновения парк не се предвижда полагането на бетон, асфалт или друг вид настилки в парка. Единствено съществуващите алеи ще бъдат преасфалтирани, а настилката на местата, където досега имаше гнайсови плочи, ще бъде подменена с павета с мозаична повърхност.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос