Йорданка Христова взриви публиката в "Нощта на Орфей"

Една от най-популярните български поп изпълнителки Йорданка Христова буквално взриви публиката със стари и нови хитове на фестивала "Нощта на Орфей". Проявата, организирана от община Момчилград, се проведе за 16-ти път в подножието на древния храм, посветен на митичния певец край момчилградското село Татул.
Фестивалът започна с изпълнения на талантливи деца от ОДК в Момчилград, които бяха аплодирани от публиката, изпълнили района на археологическия комплекс. На сцената се качиха и пяха и участници от Ученическите игри по тенис на маса в Момчилград, които не бяха предвидени в предварителната програма.
Поздрав към присъстващите отправи кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.
"Работим за популяризирането на туристическите обекти на територията на общината. Пред последните години финансирахме две археологически експедиции за проучване на светилището на Орфей. Тази година с наша подкрепа археолози извършиха обследване на друг мистичен обект в Момчилградско - Харман кая", заяви Илкнур Кязим. Тя допълни, че е одобрен проект на община Момчилград за извършване консервация и реставрация на археологическия комплекс край село Татул и се търси финансиране.
На сцената Илкнур Кязим награди победителите в традиционния велопоход от Момчилград до светилището на Орфей. Голямата награда - велосипед тази година спечели Ервин Юсеин. Негов подгласник беше Берк Мустафа, а трети се класира Илкай Бекир.
С много аплодисменти беше посрещната голямата българска изпълнителка Йорданка Христова. Тя започна изпълнението си с нейна песен, изпълнена на "Златния Орфей" през 1967 година.
"Щастлива съм, че имам възможността да пея за вас тук, край древното светилище на Орфей", заяви Йорданка Христова. Тя изпълни свои нови и стари хитове, а градусът на настроените се повишаваше постепенно. В края концертът се превърна в истинско латино-парти с темпераментните изпълнения на испански песни, които накараха публиката да затанцува.
"Нощта на Орфей" завърши с пищно огнено шоу и фойерверки.

 

DSC 0012

DSC 0014

DSC 0019

DSC 0024

DSC 0029

DSC 0035

DSC 0045

DSC 0059

DSC 0065

DSC 0069

DSC 0099

DSC 0101

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос