С грандиозен спектакъл завърши международната среща "Момчилград винаги в сърцето ми!"

С грандиозен спектакъл завърши международната среща "Момчилград винаги в сърцето ми!". Тя се провежда за 7-ми път и продължи цяла седмица. За да се включат в инициативата от цял свят в родния край се завърнаха стотици момчилградчани. Хиляди жители на общината и на съседни общини се стекоха на централния площад в Момчилград за кулминацията на празненствата. Сред официални гости на закриването на международната среща бяха депутатът и бивш кмет на Момчилград Ердинч Хайрула и председателят на сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк.

"Има нещо, което прави Момчилград специален. Това не е природата, а момчилградчани. Те са хора, които държат на традициите си, честността и достойнството си", заяви пред множеството кметът на община Момчилград Сунай Хасан. След него думата беше дадена на Ердинч Хайрула, който също приветства дошлите на площада.

Спектакълът, посветен на международната среща, започна с изпълненията на старозагорската трупа "Танцът на вятъра", която представи характерни балкански народни танци и песни. Бурни аплодисменти получи момчилградската група "Зейбеклер" и солистката Росица Максимова. Попфолк певицата Десислава буквално взриви площада. Момчилградчани пяха и танцуваха заедно със звездата. Десислава покани на сцената и пя с младата момчилградчанка Еси, която се оказа голяма почитателка на певицата. Празничният спектакъл продължи до полунощ.

3107 a 5

3107 a 2

 

3107 a 33107 a 4

 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос