Обръщение на кмета на Община Момчилград Сунай Хасан по повод 15-ти септември

За мен е чест и отговорност да участвам в откриването на новата учебна година. Поздравявам ви с първия учебен ден и ви пожелавам пълноценни и творчески дни.
Така обичаното лято отмина и е време отново за училищните занимания. Някои от учениците са били на море, планина, други са играли навън, трети са стояли по цял ден пред компютритe, но сега всички ние тук сме заедно и даваме началото на новата учебна година. За едни тази година ще е първа, за други – поредна, за трети – последна. Най – вълнуващ е празникът за първокласниците.
МИЛИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,
Вие сте най-развълнувани днес. Може би и уплашени. Искам да ми повярвате – Вашият първи учебен ден е начало на едно вълнуващо пътешествие. То не винаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно . Отговорната задача да бъде ваша опора по пътя на знанието се пада на един човек, който ще остане завинаги в сърцата и умовете ви – Вашият първи учител. Доверете му се, той знае посоката и уверено ще ви води по пътя на познанието, ще ви подкрепя, когато се чувствате несигурни и ще ви окуражава, когато е нужно.
Драги ученици,
Пожелавам ви да сте здрави, енергични и вдъхновени, както е присъщо на младостта. Ако искате успехи, правете нещата, които обичате. С помощта на учителите си открийте таланта си. Всеки се ражда различен и ще има свой, неповторим път за реализация. Заедно с Вашите учители и родители трябва да откриете своите възможности за бъдещето и да се стремите към тях. Бъдете смели, не се страхувайте. Не трябва да се страхувате, че ще сгрешите. Често точно чрез грешките се стига до търсените открития.
Драги Учители,
На вас пожелавам с много сила и енергия да създавате и пазите богатството на това учебно заведение – неговите ученици. Нека всеки ден имате поводи за гордост и с усмивка да казвате „аз съм техният учител”.

Уважаеми родители,
Конфликтът между поколенията идва от това, че младите получават множество съвети, а трябва да видят пример. Колкото и часове по безопасност на движение да се въведат, детето трудно ще се научи да пресича правилно улицата, ако татко му или майка му пресичат неправилно. Необходимо е младите да видят ясно нашия пример и отношение към знанието, към природата, към хората, нашето чувство за отговорност и справедливост.
Благодаря за дадената ми възможност да споделя с всички вас този ден, скъпи учители и ученици! Днес е денят на децата, родителите и нашия спомен.
На добър час! Успешна учебна година!

инж. Сунай Хасан

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос