Община Момчилград получи благодарствено писмо от Хитрино

Община Момчилград получи благодарствено писмо от Нуридин Исмаил, кмет на пострадалата при ж.п.инцидент през миналата година община Хитрино.
"Приемете нашите най-искрени благодарности за оказаната от вас помощ след злополучната трагедия, сполетяла Хитрино. Нещастието застигна много хора, които днес се нуждаят от подкрепа. Катастрофата след взрива на влаковата композиция с цистерни причини и материални щети на всички сгради в селото, като една част са напълно разрушени.
Но България е силна и единна. Затова ще направим всичко възможно да сведем щетите до минимум и по най-бързия и ефективен начин да помогнем на хората", се казва в благодарственото писмо, получено в община Момчилград. Нуридин Исмаил пише, че ще се положат всички усилия изпратените помощи да стигнат до пострадалите.
"С настоящето писмо изразяваме нашата благодарност от името на всички семейства, пострадали при инцидента, както и от името на Общинска администрация - Хитрино за направеното от вас дарение.
Като кмет на Община Хитрино изказвам дълбоката си благодарност за вашия жест на приятелство и съпричастност", завършва благодарственото писмо.
Парична помощ от над 7 000 лева изпрати община Момчилград за пострадалите в село Хитрино. 3 000 лева бяха гласувани единодушно от всички 29 общински съветника. Още 4 324 лева бяха събрани от дарения, направени от общинските съветници, кметовете на населени места, общинска администрация и жителите на общината.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос