Стотици пяха и танцуваха с Деси Добрева в "Нощта на Орфей"

Стотици пяха и танцуваха с известната певица Деси Добрева по време на фестивала "Нощта на Орфей" край археологическия комплекс "Татул". Традиционната проява, организирана от община Момчилград, се провежда за 11 път и събра в гости от Момчилград, областта и страната. По традиция гостите бяха посрещани с чаша вино. Тук беше и депутатът от района момчилградчанинът Ерол Мехмед.
„Нощта на Орфей“ се превърна в един от любимите традиционни празници не само за момчилградчани, но и за нашите гости. Като кмет на община Момчиград и домакин на това събитие съм горд, че се събираме тук, на мистичния Татул за 11 пореден път.
„Нощта на Орфей“ има своята вярна публика, но намира и нови привърженици. Който е пял под звездите на Татул, усетил е аромата на юнската трева , полъха на Родопа планина, не може отново да не дойде тук", заяви кметът на община Момчилград инж. Сунай Хасан при откриването на фестивала. Преди началото на културната програма бяха връчени наградите на победителите в превърналия се в традиционен велопоход от Момчилград до Татул. Парични награди получиха класиралите се на призовите места Мерт Мехмед и братята Ферди и Юмер Мюмюн. Победителят в надпреварата Мустафа Сабри Хасан получи велосипед, който му бее връчен от инж. Сунай Хасан.
"Нощта на Орфей" започна с изпълнение на кърджалийската група "Old Scool Band", които изпълниха евъргрийни на български и световни групи.
"Боби шоу и Шехерезада" потопиха присъстващите в света на илюзията и фокусите. Атрактивните трикове и номера буквално взривиха най-малките зрители на фестивала.

Истински фурор сред присъстващите предизвика още с първото си изпълнение известната певица Деси Добрева. Още в началото тя покани публиката да скъси дистанцията и много тинейджъри се качиха на сцената. Много от тях успяха да си направят селфи с певицата докато тя изпълняваше песните си. Част от публиката игра с Деси Добрева право хоро пред сцената.
Фестивалът завърши с мощни фойерверки в небето над тракийското светилище Татул.

DSC 0011

noshta na orfey 1

 

DSC 0047

DSC 0062

noshta na orfey 3

DSC 0082

DSC 0110

DSC 0123

noshta na orfey 4

noshta na orfey 5

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос