Подпомагаме семейства с репродуктивни проблеми

До края на м. август 2017г. в община Момчилград ще продължи приемането на документи за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. С предимство ще бъдат семейства, които през миналата година не са получили одобрение от Комисията за определяне на кандидатите с репродуктивни проблеми.

Целта е двойките да бъдат подпомогнати при извършването на медицинските манипулации и изследвания, които трябва да бъдат направени преди всяка инвитро процедурата. Правилникът за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми беше приет на 25 април 2013г.

От тазгодишния бюджет на община Момчилград са заделени 3 000 лева, като сумата ще бъде разпределена по равно между одобрените кандидати. Те трябва да представят медицинска документация и удостоверения за липса на задължения към община Момчилград и непрекъснати здравноосигурителни права към НАП, както и декларация, че не получават средства за финансиране на същите процедури от Център „Фонд за асистирана репродукция". Друго изискване към двойките е да са сключили граждански брак или да представят декларация за фактическо съжителство.

Двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на община Момчилград, могат да получат информация на тел.: 03631/78-59 и стая 25 в сградата на общинска администрация.

docПравилник.doc25.07.2017 г.

docЗаявление.doc25.07.2017 г.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос